6945074869-6971863299 rhodesnuts@hotmail.com 09.00-20.00
6945074869-6971863299 | rhodesnuts@hotmail.com
Άμεση αποστολή και Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ
Ο ξηρός καρπός που σου κάνει καλό στα νεύρα

Εκτός από εξαιρετικά νόστιμος, είναι ένας ξηρός καρπός που θωρακίζει το νευρικό σύστημα και λειτουργεί μυοχαλαρωτικά.

March 27, 2024
Ο ελληνικός ξηρός καρπός που αδυνατίζει, ρίχνει πίεση, σάκχαρο και χοληστερίνη

Αυτός ο ελληνικός ξηρός καρπός αποτελεί πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή.

October 09, 2023
Τα καρύδια καταπολεμούν το άγχος, λένε οι ερευνητές

Μια χούφτα καρύδια την ημέρα… το στρες το κάνουν πέρα

December 19, 2022
Σμέουρα (Rasberries)

Τα σμέουρα είναι μικρού μεγέθους καρποί τα οποία προέρχονται από το φυτό Rubus ideaus. Είναι γνωστά ως framboise στη γαλλική ερμηνεία και raspberry στην αγγλική τους ερμηνεία. Κατηγοριοποιούνται σε 3 είδη βάση του χρώματος τους στα μαύρα, μοβ και κόκκινα που είναι τα πιο γνωστά. Τα σμέουρα έχουν ιδιαίτερη γεύση αφήνοντας μια γλυκόξινη αίσθηση μετά την κατανάλωση τους και μπορούν να προστεθούν στην καθημερινότητα γιατί ταιριάζουν στα περισσότερα γλυκά, φαγητά ακόμη και κοκτέιλ. Απολαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τα πλούσια διατροφικά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό.

June 22, 2021
Το… ελιξήριο της ζωής κρύβεται στα μύρτιλα!

Το μύρτιλο (Βακκίνιον ο Μύρτιλλος – Vaccinium myrtillus) ανήκει στην οικογένεια των Ερεικοειδών η οποία περιλαμβάνει πολλά φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Είναι αυτοφυές, και το συναντάμε συνήθως στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές του πλανήτη. Το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 60 μέχρι 2,5m με πυκνό φύλλωμα το οποίο το φθινόπωρο γίνεται πορφυρό κόκκινο. Η περίοδος ανθοφορίας του ξεκινά τον Μάιο, οπότε και εμφανίζονται λευκά-ροζ άνθη, και την διαδέχεται η περίοδος καρποφορίας κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του, που ονομάζονται επίσης μύρτιλα, είναι εδώδιμοι, με ελαφρά ξινή γεύση.

June 14, 2021
Η μάχη των υπερτροφών: Γκότζι μπέρι ή Κράνμπερι

Γκότζι μπέρι ή κράνμπερι; Εάν και οι δύο ποικιλίες μούρων είναι εξίσου δημοφιλείς και ανήκουν στην οικογένεια των υπερτροφών, οι ιδιότητες και δράσεις τους διαφέρουν σημαντικά. Πως μπορείτε όμως να επιλέξετε την κατάλληλη υπερτροφή ανάλογα με τις ανάγκες σας;

June 08, 2021
Σπόροι chia, ένας θαυματουργός καρπός!

Ανάμεσα στις υπερτροφές που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια είναι οι σπόροι chia. Οι σπόροι chia (chia seeds) ή αλλιώς γνωστοί ως κία, αποτελούν τον καρπό του φυτού Salvia Hispanica που φύεται συνήθως στη νότια Αμερική. Παραδοσιακά, οι σπόροι τσία αποτελούσαν στοιχείο της διατροφής των Αζτέκων και των Μάγια

June 07, 2021
Κινόα: Αυτή είναι η τροφή που σώζει από σοβαρές ασθένειες (Βίντεο)

Αν υπάρχει κάποια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι είναι σίγουρα αυτή ενώ σπάνια συναντάμε στη φύση μία τροφή που είναι τόσο ισχυρή και ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό.

June 02, 2021