6945074869-6971863299 rhodesnuts@hotmail.com 09.00-20.00
6945074869-6971863299 | rhodesnuts@hotmail.com
Άμεση αποστολή και Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ
Κινόα: Αυτή είναι η τροφή που σώζει από σοβαρές ασθένειες (Βίντεο)

Αν υπάρχει κάποια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι είναι σίγουρα αυτή ενώ σπάνια συναντάμε στη φύση μία τροφή που είναι τόσο ισχυρή και ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό.

June 02, 2021
Γιατί να πίνετε γάλα με σπόρους παπαρούνας κάθε βράδυ

Οι σπόροι παπαρούνας δεν είναι γνωστοί μόνο σε αυτόν τον αιώνα, αλλά υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τους χρησιμοποιούσαν ως ηρεμιστικά στη μεσαιωνική εποχή. Στην εποχή του Χαλκού κατανάλωναν τους σπόρους παπαρούνας με γάλα και μέλι για να ηρεμήσουν τα μωρά. Πλέον οι σπόροι παπαρούνας είναι γνωστοί για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία. Κάθε βράδυ λοιπόν να ζεσταίνετε ένα ποτήρι γάλα και ρίχνετε σπόρους παπαρούνας. Και εάν θέλετε να μάθετε τι θα σας προσφέρει συνεχίσετε την ανάγνωση.

June 01, 2021
Αρώνια για στομαχικές διαταραχές, διαβήτη, χοληστερίνης, ουρολοιμώξεις, κατά του καρκίνου

Η Αρώνια είναι φυλλοβόλος θάμνος, ύψους 1-3 μέτρα, που καλλιεργείται είτε για καλλωπιστικούς είτε για φαρμακευτικούς σκοπούς. Ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae). Ο καρπός του είναι μικρός, μαύρος και συνήθως είναι στρογγυλός ή οβάλ. Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2019/02/aronia-superfood-me-pollaplasia-antioxidotika-pinakas-diatrofiki-axia-syntagi.html#ixzz6wQHPbJN1

May 31, 2021
Θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ. Τις ξέρετε;

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ! Θέλετε να μάθετε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ; Το πανίσχυρο αυτό φυτό προέρχεται από την Ινδοκίνα αλλά πλέον καλλιεργείται σε αρκετές τροπικές περιοχές. Υπάρχουν ποικίλες χρήσεις και διαφορετικές ποικιλίες του τζίντζερ, όμως οι καλύτερες προέρχονται από την Ινδία, την Τζαμάικα και την Αυστραλία. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι γνωστές οι θεραπευτικές του ιδιότητες ενώ χρησιμοποιείται και στην γαστρονομία. Ας μάθουμε λοιπόν για τα ευεργετικά οφέλη του ώστε να το προσθέσουμε στη διατροφή μας.

May 25, 2021
Τρώγε berries και superfoods για ν’ αντέξεις στα δύσκολα

Berries ή μούρα, φρέσκα ή αποξηραμένα, όπως και αν προτιμάς τους μικρούς αυτούς καρπούς το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου. Φρέσκοι τρώγονται ωμοί σαν φρουτάκια, αποξηραμένοι γίνονται γλυκό σνακ και στις δύο εκδοχές τους ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι και δημητριακά για ένα super πρωινό, μπαίνουν σε smoothies, κέικ, μπισκότα, τούρτες, τάρτες και πολλά ακόμη γλυκά, γίνονται και ωραία λικεράκια αλλά και γλυκόξινες σάλτσες για ψητά κρέατα και πουλερικά. Το σημαντικότερο; Είναι superfoods, προσφέροντας πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό σου.

May 21, 2021
Μία χούφτα σταφίδες την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα

Με 280 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και 58 θερμίδες ανά 10, οι σταφίδες, πλούσιες σε φυσικά σάκχαρα που την κάνουν γλυκιά και σε υδατάνθρακες, είναι ιδανικές για να δίνουν ενέργεια σε μικρή ποσότητα. Το γεγονός ότι είναι αποξηραμένο φρούτο, άρα γεμάτο φρουκτόζη και γλυκόζη, περιορίζει την ημερήσια πρόσληψή τους σε 1/4 φλιτζανιού την ημέρα.

May 17, 2021
Βασιλικοί χουρμάδες ποικιλίας Medjool

Πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, καροτενοειδή, βιταμίνη Α, βιταμίνη C Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό ενώ περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Κ και τανινών ( οι τανίνες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες).

May 11, 2021
Παπάγια: Το μαγικό υπερφρούτο ασπίδα για τον οργανισμό

Η Παπάγια ως φρούτο δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, ωστόσο, κρύβει μέσα του μοναδικά μυστικά ομορφιάς και υγείας. Καθαρίζει τα σημάδια στο δέρμα, έχει αντιγηραντική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και αυτές είναι μόλις λίγες από τις μοναδικές ιδιότητες της. Ακολουθούν τα σημαντικότερα οφέλη της παπάγιας που θα την κάνει αγαπημένο σας μεζέ.

May 10, 2021
Μάνγκο: Ο βασιλιάς των φρούτων με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Στην Ελλάδα δεν το καταναλώνουμε συχνά, όμως, το Μάνγκο είναι ένα φρούτο που μας ταιριάζει. Εκτός αυτού πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μας κάνουν μόνο καλό. Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

May 08, 2021
Μακαντέμια στη μείωση της χοληστερόλης

Τα μακαντάμια (macadamia) είναι ένα γένος φυτών που περιλαμβάνει εννέα είδη ανθοφόρων της οικογένειας Proteaceae. Πρόκειται για αειθαλή δέντρα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 12 μέτρα σε ύψος και ευδοκιμούν κατά κύριο λόγο στις ακτές της ανατολικής Αυστραλίας (Queensland), στη Νέα Καληδονία και στην Ινδονησία. Το γένος αυτών των φυτών πήρε το όνομά του από τον John MacAdam, συνεργάτη του περίφημου βοτανολόγου Ferdinand von Mueller, ο οποίος και τα περιέγραψε πρώτος.

May 07, 2021