6945074869-6971863299 rhodesnuts@hotmail.com 09.00-20.00
6945074869-6971863299 | rhodesnuts@hotmail.com
Άμεση αποστολή και Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ
Κουκουναρόσπορος, άλλη μια υπερτροφή

Η αρχική καταγωγή της κουκουναριάς είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Βόρεια Αφρική. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και 6.000 χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους της, τα κουκουνάρια, τους οποίους εμπορεύονταν οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια. Είναι φημισμένα λόγω της περιεκτικότητας τους σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά αλλά και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες για την ομαλή ανάπτυξη και υγεία του οργανισμού.

May 05, 2021
Στραγάλια: το ταπεινό, υποτιμημένο αλλά τόσο ωφέλιμο σνακ

Χρειάζεστε ένα πρωτεϊνικό σνακ; Επιλέγοντας μια μερίδα ψημένα στραγάλια θα πάρετε τόση πρωτεΐνη όσο αν τρώγατε αμύγδαλα, τις ίδιες φυτικές ίνες με δύο φλιτζάνια μπρόκολο αλλά και τόσο φυλλικό οξύ όσο τρία φλιτζάνια σπανάκι. Ιδανικό υποκατάστατο για όσους απολαμβάνουν τους ξηρούς καρπούς αλλά είναι αλλεργικοί, δεν περιέχουν γλουτένη και είναι vegan.

April 26, 2021
Ηλιόσποροι: 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία (βίντεο)

Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για ένα υγιές νευρικό σύστημα.

April 23, 2021
Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 12 αμύγδαλα κάθε μέρα. Δείτε το βίντεο

Εάν τρώτε μέχρι και 12 αμύγδαλα την ημέρα θα έχετε τα απίστευτα οφέλη για την υγεία που θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, και εάν τα τρώτε με αυτό το μέτρο, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσουν να χάσετε, αντί να κερδίσετε βάρος.

April 21, 2021
Ο ξηρός καρπός που προλαμβάνει τις άσπρες τρίχες!

Η κληρονομικότητα είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει σε ποια ηλικία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες. Παράγοντες όπως η έκθεση σε χημικές ουσίες και οι κλιματικές αλλαγές μπορεί επίσης να συμβάλουν στην απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών.

April 20, 2021
7 καρύδια την ημέρα: Τι θα κερδίσετε αν ακολουθήσετε τη νέα συμβουλή των επιστημόνων

Θέλετε να κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας; Τότε μόλις 7 καρύδια είναι αρκετά! Προσοχή, όμως, πρέπει να είναι επτά, ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα.

April 20, 2021
Ο ξηρός καρπός που σας φτιάχνει το κέφι!

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για την υγεία του σώματος αλλά και τη διανοητική μας υγεία. Το βραζιλιάνικο καρύδι (brazil nut) συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που συμβάλει στη διανοητική ισορροπία και βοηθά στην πρόληψη και την αντιμετώπισης της ήπιας κατάθλιψης ρυθμίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου.

April 19, 2021
Τι εστί φιστίκι (Αιγίνης); 10 πράγματα που δεν ξέρεις για αυτή την υπερτροφή!

Στην Αίγινα ήρθε στις αρχές του 20ου αιώνα από τη Συρία και το 1996 έγινε ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) λόγω της φινετσάτης γεύσης του και του ιδιαίτερου αρώματός του. Αυτό συμβαίνει, γιατί στην Αίγινα το terroir ανεβάζει τη γεύση του καρπού της σε άλλο επίπεδο. Τα 30 γραμμάρια (η μερίδα δηλαδή) θα σε επιβαρύνουν μόνο με 170 θερμίδες και θα κερδίσεις σε οφέλη.

April 16, 2021
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 4 κάσιους την ημέρα

Τα κάσιους είναι ευρέως γνωστά για τη γλυκιά-βουτυράτη γεύση τους και το ιδιαίτερο σχήμα τους. Και αν και οι περισσότερες από εμάς τα βάζουμε στη διατροφή μας ως ένα απλό σνακ, πιθανότατα δεν έχεις αντιληφθεί ότι αυτοί οι ξηροί καρποί μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα για το σώμα σου, καθώς περιέχουν μια ολόκληρη σειρά από διάφορα θρεπτικά συστατικά.

April 15, 2021
4 ιδιότητες των φουντουκιών που σε αδυνατίζουν, χωρίς δίαιτα!

Έρευνες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση φουντουκιών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, αλλά και φλεγμονών. Τα φουντούκια έχουν πολλές ουσίες, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, δρουν συνεργατικά και προστατεύουν την υγεία μας. Για παράδειγμα, τα φουντούκια περιέχουν βιταμίνη Ε, φυτοστερόλες, φαινολικές ενώσεις, μαγνήσιο, χαλκό, σελήνιο και πολλά άλλα.[2]

April 14, 2021