6945074869-6971863299 rhodesnuts@hotmail.com 09.00-20.00
6945074869-6971863299 | rhodesnuts@hotmail.com
Άμεση αποστολή και Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ
Αποξηραμένα σύκα: Το διατροφικό υπερόπλο

Τα αποξηραμένα σύκα είναι πολύ θρεπτικά, κάνουν καλό στη σιλουέτα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ είναι το ιδανικό σνακ για όλη τη μέρα.

March 22, 2021
Λιναρόσπορος: Τα κορυφαία 12 οφέλη του & Τρόποι να τον Εντάξουμε στη Διατροφή μας!

Ο λιναρόσπορος καταναλώνεται για τουλάχιστον 6.000 χρόνια και θεωρείται δημοφιλής υπερτροφή, καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα ωμέγα-3 μαζί με αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται λιγνάνες και ενισχύουν την ορμονική ισορροπία – πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων του λιναρόσπορου. Τα οφέλη του λιναρόσπορου περιλαμβάνουν βελτίωση της πέψης, των δερματικών διαταραχών, της καρδιαγγειακής υγείας, ρύθμιση της χοληστερόλης και της ισορροπίας των ορμονών, ενώ καταπολεμά τον καρκίνο – ακόμη και την επιθυμία για ζάχαρη – και αυτό είναι μόνο η αρχή!

March 19, 2021
Σμέουρα (Raspberries): Φρούτο με πολλαπλά οφέλη

Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτοχημικών όπως οι ανθοκυανίνες, οι φαινόλες, οι τανίνες και οι λιγνάνες, ενώ η συγκέντρωσή τους σε ελλαγικό οξύ και πελαργονιδίνη είναι αρκετά αυξημένη. Οι μεγάλες ποσότητες των παραπάνω φυτοχημικών προσδίδουν στα σμέουρα ιδιαίτερα υψηλή αντιοξειδωτική αξία, η οποία σύμφωνα με τις καταχωρήσεις του USDA ανέρχονται στις 5,065 μονάδες ORAC ανά 100γρ.

March 18, 2021
7 λόγοι για να τρώμε μύρτιλο(Μπλούμπερι)

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια για τα superfoods. Αυτά μπορεί να είναι λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, φυτά, φύκια, των οποίων οι παροχές στον οργανισμό σε θρεπτικά συστατικά είναι ανώτερες από των περισσότερων τροφίμων που λαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας, τα οποία είναι εύκολα απορροφήσιμα από τον οργανισμό και είναι δυνατό να συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία του ατόμου.

March 17, 2021
Κράνμπερι: Η φυσική «θεραπεία» της ουρολοίμωξης

Το κράνμπερι, το μικρό κόκκινο φρούτο, αποτελεί τη φυσική λύση για τις ουρολοιμώξεις. Το κύριο ενεργό συστατικό του είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες προανθοκυανιδίνες, οι οποίες δρουν αποκολλώντας το μικρόβιο από τα τοιχώματα των αγγείων της ουροδόχου κύστης. Έχει αποδειχθεί με κλινική μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard πως το κράνμπερι περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των μικροβίων στην ουροδόχο κύστη και μάλιστα μειώνει κατά 60% την επανεμφάνιση της λοίμωξης.

March 16, 2021
Ξηροί καρποί: Η τροφή - σύμμαχος την περίοδο της νηστείας

Τώρα που πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα, ένας τρόπος για να κάνετε απολαυστική, υγιεινή και θρεπτική τη διατροφή σας την περίοδο της νηστείας είναι οι ξηροί καρποί.

March 15, 2021
Ξηροί Καρποί και νηστεία: Οφέλη και #tips

Οι ξηροί καρποί είναι μια κατηγορία τροφίμων που τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων, φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών, βιταμινών, ανόργανων συστατικών (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό) και φυτικών ινών… κι όλα αυτά μόνο με μία μικρή ποσότητα.

March 12, 2021
Βασιλικοί Χουρμάδες Ποικιλίας Medjool: Το Απόλυτο Υγιεινό Φυτικό Γλυκαντικό!

Οι βασιλικοί χουρμάδες ποικιλίας Medjool είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος απο τους απλούς, σαρκώδεις, μαλακοί, παχουλοί και έχουν μία υπέροχη γλυκιά γεύση σαν καραμέλα. Λέγονται βασιλικοί γιατί είναι οι μεγαλύτεροι και οι νοστιμότεροι από όλους τους άλλους, έχουν λίγες σχετικά θερμίδες και ιδιαίτερα πολλά θρεπτικά συστατικά.

March 12, 2021
Επτά λόγοι για να τρώτε γκοτζι μπέρι καθημερινά!

Το γεγονός ότι το γκότζι μπέρι διαθέτουν κάποια καταπληκτικά οφέλη για την υγεία δεν είναι νέα ανακάλυψη. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική ενσωματώνει τα συγκεκριμένα μούρα που ανήκουν στην οικογένεια των σολανωδών (σ.σ. εκεί κατατάσσονται οι πατάτες και οι ντομάτες) σε φυσικές θεραπείες εδώ και αιώνες.

March 11, 2021
7 απίστευτα οφέλη των σπόρων chia στον οργανισμό

Περιέχουν πέντε φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα (ιδανική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή είναι βίγκαν). Έχουν τρεις φορές παραπάνω αντιοξειδωτικά από τα μύρτιλα. Είναι τρεις φορές πλουσιότερα σε σίδηρο από το σπανάκι (τέλεια για όσους έχουν αναιμία). Περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα λαχανικά. Περιέχουν διπλάσιες ίνες από τη βρώμη (συνιστώνται σε ανθρώπους με δυσκοιλιότητα). Παρέχουν δύο φορές παραπάνω κάλιο από μία μπανάνα (βοηθά στην πρόληψη κραμπών).

March 10, 2021