6945074869-6971863299 rhodesnuts@hotmail.com 09.00-20.00
6945074869-6971863299 | rhodesnuts@hotmail.com
Άμεση αποστολή και Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ

Γιατί να πίνετε γάλα με σπόρους παπαρούνας κάθε βράδυ

Οι σπόροι παπαρούνας δεν είναι γνωστοί μόνο σε αυτόν τον αιώνα, αλλά υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τους χρησιμοποιούσαν ως ηρεμιστικά στη μεσαιωνική εποχή. Στην εποχή του Χαλκού κατανάλωναν τους σπόρους παπαρούνας με γάλα και μέλι για να ηρεμήσουν τα μωρά. Πλέον οι σπόροι παπαρούνας είναι γνωστοί για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία. Κάθε βράδυ λοιπόν να ζεσταίνετε ένα ποτήρι γάλα και ρίχνετε σπόρους παπαρούνας. Και εάν θέλετε να μάθετε τι θα σας προσφέρει συνεχίσετε την ανάγνωση.

Βελτιώνει την πέψη.

Οι σπόροι παπαρούνας είναι πλούσια πηγή αδιάλυτης ίνας που βοηθάει στην καλή λειτουργία της πέψης και στην εξάλειψη της δυσκοιλιότητας. Επίσης οι σπόροι παπαρούνας βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και ανακουφίζουν το σώμα από τις πεπτικές διαταραχές όπως η καούρα και ο σχηματισμός αερίων. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη προτιμήστε γάλα χωρίς λακτόζη.

Βοηθάει τη γονιμότητα.

Οι σπόροι παπαρούνας συμβάλουν στη γυναικεία γονιμότητα. Υπάρχουν κάποιες έρευνες, αν και η βιβλιογραφία είναι περιορισμένη, που δείχνουν πως η συγκεκριμένη τροφή βελτιώνει τις σεξουαλικές επιθυμίες και ενισχύει τη λίμπιντο.

 

Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Οι σπόροι της παπαρούνας περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο και χαλκό που συμβάλουν στην υγεία του εγκεφάλου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθάνε τη διαδικασία ρύθμισης των νευροδιαβιβαστών και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας τον κίνδυνο γνωστικής διαταραχής.

Ενισχύει τα οστά.

Τόσο το γάλα όσο και οι σπόροι παπαρούνας είναι καλή πηγή ασβεστίου , το οποίο έχει καθοριστικό ρόλο στη δομή και δύναμη των οστών και των δοντιών. Ρυθμίζει πολλές λειτουργίες στον οργανισμό όπως τη μεταφορά των νευρικών μηνυμάτων, τη λειτουργία της καρδίας, τη σύσπαση και χαλάρωση των μυών. Είναι επίσης απαραίτητο στην πήξη του αίματος και για τη λειτουργία διαφόρων ενζύμων του μεταβολισμού.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι σπόροι παπαρούνας έχουν επαρκή ποσότητα σιδήρου και ψευδαργύρου, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στο να καταπολεμήσουμε οποιαδήποτε ασθένεια. Ο ψευδάργυρος σχετίζεται κυρίως με την προστασία των αναπνευστικών παθήσεων.

 Αποτρέπει τις σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις.

Οι σπόροι παπαρούνας βοηθάνε στην αντιμετώπιση προβλημάτων των ματιών. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν και ο ψευδάργυρος ωφελούν την όραση και αποτρέπουν την εμφάνιση εκφύλισης της ωχράς κηλίδας - ένα σοβαρό πρόβλημα στα μάτια.

Μειώνει τις αυπνίες

Εάν έχετε άγχος και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ζεστάνετε ένα ποτήρι γάλα και ρίξτε μέσα σπόρους παπαρούνας. Το συγκεκριμένο ρόφημα θα μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, θα σας χαλαρώσει και θα μπορέσετε να κοιμηθείτε. Πριν δώσετε στα παιδιά το συγκεκριμένο ρόφημα συμβουλευτείτε τον παιδίατρος σας ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία

 

Πηγή: https://jenny.gr/well-being/ygeia-diatrofi/327544/giati-na-pinete-gala-me-sporoys-paparoynas-kathe-brady