Το φιστίκι Βραζιλίας είναι ο ξηρός καρπός με τις αντιγηραντικές ιδιότητες

2016-05-24 13:55
Το φιστίκι Βραζιλίας είναι ο ξηρός καρπός με τις αντιγηραντικές ιδιότητες. Ένα φιστίκι Βραζιλίας μέσα στο κέλυφός του ισοδυναμεί με ένα δισκίο  σεληνίου 100 mg, σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες. Τα φιστίκια που κυκλοφορούν στον εμπόριο καθαρισμένα περιέχουν κατά μέσον όρο 12 έως 25 mg σεληνίου ανά φιστίκι, ποσότητα που εξακολουθεί να είναι σημαντική.
 
Μπορούμε να καταναλώσουμε 4 με 5 τεμάχια την ημέρα. Αν τα βάλουμε στο νερό και τα αφήσουμε για λίγες ώρες εκεί, γίνονται πιο εύπεπτα και η δράση τους πιο έντονη.
 
 
 
Λίγα λόγια για το σελήνιο: το μοναδικό μεταλλικό στοιχείο που μας διατηρεί νέους και υγιείς. Φανταστείτε μια ουσία που μπορεί να συγκρατεί τους επικίνδυνους ιούς, ώστε να μην μπορούν να εξαπλωθούν στον οργανισμό μας. Αυτό είναι το σελήνιο: ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και μεταλλικό ιχνοστοιχείο με πάμπολες αντιγηραντικές ιδιότητες. Αν τα κύτταρά μας δεν έχουν αρκετό σελήνιο, πράγμα που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου, είναι ευάλωτα στους ιούς, στον καρκίνο, στις καρδιοπάθειες και άλλα συμπτώματα γήρανσης. Τότε μπορούμε να τους δώσουμε το σελήνιο που τους λείπει με συμπληρώματα διατροφής ή με τροφές που είναι πλούσιες στο ιχνοστοιχείο αυτό, όπως τα φιστίκια Βραζιλίας. Οι αποδείξεις είναι πολλές λόγω των ευρημάτων πολλών πανεπιστημιακών ερευνών. 
 
Επιγραμματικά, το σελήνιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό:
 
στην αποτροπή διαφόρων μορφών καρκίνου.
στην καταπολέμηση του καρκίνου αποκαθιστώντας τις βλάβες που έχουν υποστεί τα κύτταρα κι ενισχύοντας τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.
στην προστασία από τα καρδιακά νοσήματα.
στην αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού.
στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
στον περιορισμό της εξάπλωσης του aids.
στην καταπολέμηση του άγχους.